|
Καλώς ήλθατε στον ιστότοπο της Cheesenet των Ελληνικών τυριών ΠΟΠ
Η διεπαγγελματική οργάνωση με την μορφή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Cheesenet, έχει αναλάβει με τη συνδρομή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την προβολή και προώθηση των τυριών ΠΟΠ που παράγονται στην Ελλάδα. Η όλη προσπάθεια γίνεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος (ΕΛ.Ο.Γ), του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και τυροκομικών μονάδων.
Ο κλάδος της κτηνοτροφίας που επικράτησε στην Ελλάδα είναι η αιγοπροβατοτροφία, λόγω των εδαφοκλιματικών συνθηκών που δεν ευνοούσαν την αγελαδοτροφία. Το 75% του εδάφους της καταλαμβάνουν ορεινές και ημιορεινές εκτάσεις με φυσική βλάστηση, για την εκμετάλλευση των οποίων η εκτροφή αιγοπροβάτων αποτελούσε και αποτελεί την καλύτερη λύση. Το αιγοπρόβειο γάλα αντιπροσωπεύει το 60% περίπου της συνολικής γαλακτοπαραγωγής της και τουλάχιστον το 85% της παραγωγής της, σε τυριά, προέρχεται από το γάλα αυτό. Κατά συνέπεια, τα περισσότερα τυριά παρασκευάζονται από αιγοπρόβειο γάλα.
|
|