ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

Αλμυρή ζύμη
400 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 γρ. κρέμα τυριού
10 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλάτι
300 γρ. αυγά
7 γρ. πιπέρι κόκκινο
1 κιλό αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
Για τη γέμιση
150 γρ. κρεμμύδι ξερό
250 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
300 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
300 γρ. κασέρι τριμμένο
500 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
Κρέμα
250 ml. γάλα φρέσκο
500 ml. κρέμα γάλακτος ζωική
200 γρ. κρόκοι αυγών
3 γρ. πιπέρι άσπρο
5 γρ. αλάτι ψιλό

Τρόπος παρασκευής

Ομογενοποιούμε όλα τα υλικά της κρέμας μέσα σε μία μπασίνα με ένα σύρμα χειρός.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το φτερό μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.

Την τυλίγουμε μέσα σε μία μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. με τον πλάστη πάνω σε ριζόχαρτο και φορμάρουμε ένα ταψάκι.

Ψήνουμε ("θωρακίζουμε") ελαφρώς την αλμυρή ζύμη στους 180°C για 10 λεπτά περίπου.

Τρόπος σύνθεσης

Σωτάρουμε ελαφρώς τα υλικά για τη γέμιση εκτός των τυριών, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στη ζύμη και προσθέτουμε από επάνω την κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Παίρνουμε ένα κουτάλι και πατάμε ελαφρώς τα τυριά έτσι ώστε να μπουν μέσα στην κρέμα, γιατί υπάρχει κίνδυνος εάν εξέχουν να καούν.

Τέλος, ψήνουμε την τάρτα στους 170°C για 35 λεπτά περίπου, αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε κατά βούληση.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή