ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

1 κιλό αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
100 γρ. σουσάμι άσπρο ή μαύρο
2 γρ. μπέικιν πάουντερ
570 γρ. βούτυρο φρέσκο
22 γρ. αλάτι ψιλό
5 γρ. πιπέρι κόκκινο
200 γρ. αυγά
200 γρ. τυρί γραβιέρα Κρήτης τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του μίγματος, δηλ. να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε τα αλμυρά κουλουράκια σε διάφορα σχήματα π.χ. κοτσίδα, μπαστουνάκια, στρογγυλά ή ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε ένα ριζόχαρτο και κόβουμε διάφορα σχέδια και σχήματα με κουπ-πατ.

Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια των αλμυρών κουλουριών προσθέτοντας από επάνω:

  • Α. τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
  • Β. Σουσάμι άσπρο ή μαύρο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-25' λεπτά περίπου.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή