ΤΡΑΓΑΝΑ ΔΑΚΤΥΛΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΥΝΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

Για τη ζύμη
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ Ξυνομυζήθρα Κρήτης
100 γρ ψίχα ψωμιού μουσκεμένη
2 κρόκοι αυγών
5 γρ πιπέρι μαύρο
3 γρ μοσχοκάρυδο
50 ml γάλα φρέσκο
150 ml νερό
Για το πανάρισμα
100 γρ γαλέτα
100 γρ αλεύρι
3 αυγά, ολόκληρα

250 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής

Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το τυριά και τα άλλα υλικά και ετοιμάζουμε μια ζύμη. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη σε μικρά ομοιόμορφα μπαλάκια και τα πλάθουμε σε σχήμα δακτύλου. Τα πανάρουμε διαδοχικά περνώντας τα από αλεύρι, αυγό και γαλέτα και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή