ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

500 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως (κοσκινισμένο)
300 γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
200 γρ. αλεύρι σίκαλης (κοσκινισμένο)
100 γρ. σουσάμι άσπρο
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
350 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
12 γρ. αλάτι ψιλό
5 γρ. πιπέρι μαύρο
200 γρ. αυγά
200 ml κρασί αρετσίνωτο
400 γρ. βούτυρο φρέσκο
250 γρ. μαργαρίνη μαλακή

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τη γραβιέρα και το σουσάμι στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του μίγματος, δηλαδή να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε σε μακρόστενα σχήματα και τοποθετούμε σε λαμαρίνες με ριζόχαρτο, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.

Αλείφουμε την επιφάνεια προσθέτοντας από επάνω:

  • Τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
  • Σουσάμι άσπρο και μαύρο
  • Τριμμένους διάφορους σπόρους

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-25' λεπτά περίπου.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή