ΜΙΝΙ ΠΙΡΟΣΚΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

Μίγμα για ΖΥΜΗ ΠΙΡΟΣΚΙ
40 γρ. μαγιά νωπή
5 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. αυγά
140 γρ. βούτυρο φρέσκο ευρωπαϊκό
50 ml γάλα φρέσκο
250 ml νερό
1 κιλό αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο)
12 γρ. αλάτι ψιλό
1 ΚΙΛΟ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά του μίγματος (μαγιά, ζάχαρη, αυγά, βούτυρο, γάλα και νερό) μέσα στο κάδο του μίξερ με το γάντζο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Προκύπτει μια μαλακή αφράτη ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια τη χωρίζουμε κόβοντάς τη σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια.

Τοποθετούμε σε ζεστό περιβάλλον και αφήνουμε τη σχηματοποιημένη ζύμη να φουσκώσει στο διπλάσιο του αρχικού της όγκου περίπου.

Τοποθετούμε σε φριτούρα ζεστή (180?C) και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα μελί χρώμα. Τα βγάζουμε με κουτάλα αράχνη και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αφού τηγανίσουμε τα πιροσκί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια τα χαράσουμε εγκάρσια στη μέση, και τα γεμίζουμε με την Κοπανιστή Κυκλάδων.

Γαρνίρουμε κατά βούληση και τα σερβίρουμε κρύα σε κοκτέιλ μπουφέ.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή