ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΣΑΝ ΜΙΧΑΛΗ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
150 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
5 ml ξύδι
5 γρ ζάχαρη
10 γρ αλάτι
Για τη γέμιση
300 γρ τυρί Σαν Μιχάλη
100 ml γιαούρτι πρόβειο στραγγιστό
2 τμχ αυγά φρέσκα
60 γρ φρέσκο βούτυρο
2 γρ άσπρο πιπέρι
30 ml ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ομογενοποιημένη σκληρή ζύμη.

Κόβουμε σε 6 μικρά κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε λεπτά φύλλα.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, τρίβουμε το τυρί, προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε μία σφιχτή γέμιση.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί, απλώνουμε τα φύλλα τα οποία κόβουμε σε λωρίδες και τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση σε κάθε φύλλο. Διπλώνουμε σε σχήμα ρολού και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε στους 180oC για 30 λεπτά.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή