ΠΗΧΤΟΓΑΛΟ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Βάση Σοκολάτας

Υλικά

125 γρ. σοκολάτα γάλακτος
70 γρ. ψιλοκομμένες φέτες πορτοκάλι τις οποίες τις έχουμε γλασάρει με ζάχαρη
30 γρ. μπισκότα σοκολάτας τριμμένα

Τρόπος παρασκευής

Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος, προσθέτουμε τις φέτες πορτοκάλι και τα μπισκότα μέσα σε μία μπασίνα και ομογενοποιούμε.
Στρώνουμε το μίγμα σε πάχος 0,5 εκατοστών σε ένα ριζόχαρτο και πριν παγώσει το κόβουμε με το ανάλογο κουπ-πατ.

Κρέμα Τυριού

Υλικά

Α' Μίγμα
100 ml. κρέμα γάλακτος ζωική
70 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Β' Μίγμα
8 γρ. φύλλα ζελατίνας
30 ml. grand marnier
Γ' Μίγμα
160 γρ. Φέτα μαλακή (την οποία έχουμε ξαλμυρίσει)
130 γρ. κρέμα τυριού

Τρόπος παρασκευής

Ζεσταίνουμε το Α'Μίγμα (κρέμα γάλακτος-μέλι) και παράλληλα έχουμε βάλει τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το Α'μίγμα από την φωτιά, στραγγίζουμε τις ζελατίνες καλά και τις προσθέτουμε μέσα στο Α'μίγμα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός. Χτυπάμε μεταξύ τους καλά την φέτα με την κρέμα τυριού, προσθέτοντάς τη μέσα στο Α'και Β'μίγμα το οποίο έχει κρυώσει ελαφρώς. Βάζουμε και το grand marnier και ομογενοποιούμε με το σύρμα χειρός.

Κουλί Πορτοκάλι

Υλικά

Α' Μίγμα
100 ml χυμό πορτοκάλι
10 γρ. ζάχαρη
Β' Μίγμα
5 γρ. φύλλο ζελατίνας
15 ml grand marnier

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε το Α μίγμα. Παράλληλα έχουμε βάλει το φύλλο ζελατίνας σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Μόλις βράσει το Α μίγμα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το στραγγισμένο φύλλο ζελατίνας. Ομογενοποιούμε και προσθέτουμε το grand marnier.

Σάλτσα πορτοκάλι

Υλικά

Α' Μίγμα
100 ml χυμό πορτοκάλι
100 ml νερό
30 γρ. ζάχαρη
25 γρ. πορτοκάλι λεπτές φέτες ψιλοκομμένες (τις οποίες έχουμε ξεπικρίσει)
Β'Μίγμα
20 ml Grand Marnier

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε το Α' μίγμα μέχρι να γλασάρει και σβήνουμε με το grand marnier φλαμπάροντάς το.

Τρόπος σύνθεσης

Παίρνουμε ένα μικρό τσέρκι και στρώνουμε πάνω σε μία μικρή λαμαρίνα με ριζόχαρτο με την σπαστή παλέτα την βάση σοκολάτας. Πριν παγώσει καλά το κόβουμε με το τσέρκι μας και στη συνέχεια το βάζουμε να παγώσει.

Αφού έχουμε βάλει τη βάση στο ψυγείο να παγώσει ετοιμάζουμε το κουλί πορτοκάλι, το οποίο έχουμε πάρει ένα μικρότερο τσέρκι και ντύνουμε με μεμβράνη το κάτω μέρος του. Ρίχνουμε το κουλί πορτοκάλι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Στην συνέχεια έχουμε έτοιμη την κρέμα τυριού μας. Βάζουμε την βάση σοκολάτας στον πάτο του τσερκιού και ρίχνουμε την κρέμα τυριού έως το κέντρο του τσερκιού περίπου. Στη συνέχεια τοποθετούμε το κουλί πορτοκάλι και ξαναρίχνουμε την κρέμα τυριού έως το χείλος του τσερκιού και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε, το τοποθετούμε στο πιάτο μας και το διακοσμούμε με σάλτσα πορτοκάλι και διακοσμητικά καραμέλας και σοκολάτας.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή