ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

1 κιλό αρνί μπούτι κομμένο σε φέτες
1/2 κιλό πατάτες κόκκινες μικρές ακαθάριστες, κομμένες στη μέση
1/2 κιλό φύλλα σπανάκι ζεματισμένα
200 γρ ντοματάκια τσέρι
400 γρ Λαδοτύρι Μυτιλήνης ΠΟΠ
1 ματσάκι φρέσκα φύλλα μέντας
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
2 ποτήρια νερό (400 ml)
10 γρ αλάτι
5 γρ πιπέρι μαύρο
60 ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά το αρνί και το κόβουμε σε μικρές μερίδες. Το βράζουμε ελαφρώς και το στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το αρνί και μόλις πάρει λίγο χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις πατάτες, το νερό, τα φύλλα μέντας και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 περίπου λεπτά.

Σε ζεστό αλατισμένο νερό ζεματίζουμε ελαφρώς το σπανάκι και αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στη βάση του τοποθετούμε το ζεματισμένο σπανάκι. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο αρνί με τις πατάτες και στη συνέχεια κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το λαδοτύρι και τα ντοματάκια και τα τοποθετούμε διάσπαρτα στο σκεύος μας.

Τέλος ψήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή