ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΑΜΝΑΣ ΜΕ ΦΟΡΜΑΕΛΛΑ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε φέτες
250 γρ τυρί Φορμαέλλα κομμένο σε κύβους
1/2 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
1/2 κιλό πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
1/2 κιλό πιπεριές πράσινες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμύδια ξερά (350γρ περίπου)
600 γρ ντομάτες ώριμες
80 γρ ντοματάκια πελτές
60 ml άσπρο κρασί
150 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
10 γρ αλάτι
8 γρ πιπέρι κόκκινο

Τρόπος παρασκευής

Τηγανίζουμε ελαφρώς τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρέας που έχουμε προηγουμένως αλατοπιπερώσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σβήνουμε με το άσπρο κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτές, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές που έχουμε τηγανίσει και αφήνουμε να μαγειρευτούν για μία ώρα σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια μοιράζουμε το φαγητό σε πήλινα σκεύη και προσθέτουμε τη Φορμαέλλα. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε στο ελαιόλαδο.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή