ΑΣΤΑΚΟΣ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

1 αστακοουρά περίπου 250 γρ
30 ml ξύδι
2 λίτρα νερό
1 καρότο
10 γρ κόκκοι μαύροι πιπεριού
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένη στη μέση
1/2 μάτσο σέλινο
10 γρ αλάτι
50 ml ελαιόλαδο
150 γρ τυρί Μανούρι

Τρόπος παρασκευής

Σε μία βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό με το ξύδι, το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο, το αλάτι και τους κόκκους του πιπεριού και τα αφήνουμε να βράσουνε. Προσθέτουμε την αστακοουρά και την αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια αφήνουμε την αστακοουρά να κρυώσει, αφαιρούμε το κρέας της και το κόβουμε σε ομοιόμορφες φέτες.

Κόβουμε το Μανούρι σε φέτες και το τοποθετούμε εναλλάξ με τις φέτες του αστακού μέσα στο κέλυφος του αστακού που έχουμε γυρίσει ανάποδα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, ώσπου να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθεί με το κρέας του αστακού.

Συνοδεύουμε με ρύζι άσπρο ή σαφράν και λαχανικά.

(Η συνταγή δεν προτείνεται σε άτομα με δυσανεξία στο συνδυασμό γαλακτομικών προϊόντων και θαλασσινών)

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή