ΨΗΤΟΙ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

1 κιλό φρέσκες ή λιαστές ντομάτες πολτοποιημένες
500 γρ ντομάτες κομμένες σε φέτες (για το φούρνο)
5 ml ούζο
120 γρ αλεύρι
30 ml μπίρα
30 γρ γάλα
60 γρ ελαιόλαδο
2 αυγά
5 γρ ζάχαρη
10 γρ άνηθο ψιλοκομμένο
300 ml ελαιόλαδο για τηγάνισμα
10 γρ αλάτι
5 γρ πιπέρι
200 γρ τυρί Καλαθάκι Λήμνου

Τρόπος παρασκευής

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να είναι σφιχτό. Το αφήνουμε για λίγο, ώστε να αναδυθούν τα αρώματα από τα υλικά.

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε έναν-έναν τους ντοματοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Αποσύρουμε τους ντοματοκεφτέδες από το τηγάνι και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στρώνουμε σε ένα ταψί τις κομμένες φέτες ντομάτας και επάνω τους τοποθετούμε τους ντοματοκεφτέδες. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τι τυρί και το προσθέτουμε διάσπαρτα στο ταψί.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε στην κορυφή τον άνηθο.

Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή