ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
100 γρ γαλέτα
100 γρ κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
50 γρ κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
5 ml ούζο
120 γρ αλεύρι
30 ml μπίρα
60 ml ελαιόλαδο
2 αυγά
10 γρ άνηθο ψιλοκομμένο
10 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 ml ελαιόλαδο για τηγάνισμα
10 γρ αλάτι
5 γρ κόκκινο πιπέρι
200 γρ καπνιστό τυρί Μετσοβόνε τριμμένο

Τρόπος παρασκευής

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να είναι σφιχτό. Το αφήνουμε για λίγο, ώστε να αναδυθούν τα αρώματα από τα υλικά.

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε έναν-έναν τους κολοκυθοκεφτέδες. Τους τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Αποσύρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με γιαούρτι στραγγιστό.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή