ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

Για τα φύλλα της κρέπας
500 ml γάλα φρέσκο
150 γρ αλεύρι
3 τμχ αυγά
20 ml ελαιόλαδο
5 γρ αλάτι
5 γρ ψιλοκομμένο άνηθο
Για τη γέμιση
250 γρ Μανούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
150 γρ μανιτάρια
40 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40 γρ βούτυρο φρέσκο
50 ml άσπρο κρασί
3 γρ μαύρο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και προσθέτουμε όλα τα υλικά του φύλλου. Τα ανακατεύουμε στο μίξερ, περνώντας στο τέλος το μίγμα από το σινουά (σίτα) για να αποφύγουμε τους σβώλους από το αλεύρι, εάν υπάρχουν.

Σε ένα τηγάνι για κρέπες, προσθέτουμε ποσότητα 50 γρ από το μίγμα ώστε να παρασκευάσουμε ένα φύλλο κρέπας και το τηγανίζουμε από τη μία πλευρά μέχρι να χρυσίσει.

Σωτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το πιπέρι και το κομμένο Μανούρι έως ότου ενσωματωθούν. Γεμίζουμε τα φύλλα της κρέπας με ποσότητα από τη γέμιση και σερβίρουμε τις ζεστές κρέπες, αφού τις αφήσουμε για λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή