ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΟΡΜΑΕΛΛΑ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

Φύλλο
500 γρ. αλεύρι σκληρό τύπου 55%
500 γρ. αλεύρι τύπου 70% δυνατό
17 γρ. αλάτι ψιλό
15 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μαγιά νωπή
100 ml λάδι ραφινέ
100 γρ. αυγά
450 ml νερό
Γέμιση
400 γρ φορμαέλλα
200 γρ μπέικον

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά του φύλλου στον κάδο του μίξερ με το γάντζο, και τα χτυπάμε έως ότου η ζύμη γίνει ελαστική.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα βαρκάκι. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, αφήνοντας τη να ξεκουραστεί.

Γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης.

Τοποθετούμε την πίτα σε στόφα για 30'λεπτά περίπου.

Τέλος ψήνουμε στους 200oCγια 20'λεπτά περίπου.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή