ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

Α' Μίγμα
100 γρ. κρέμα τυριού
150 ml ελαιόλαδο
300 γρ. βούτυρο φρέσκο
7 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
5 γρ. αλάτι ψιλό
10 γρ. ζάχαρη
5 γρ. πιπέρι μαύρο
Β' Μίγμα
300 ml γάλα φρέσκο
500 γρ. αυγά
100 ml κρασί αρετσίνωτο
Γ' Μίγμα
450 γρ. αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
200 γρ. καλαμποκάλευρο (κοσκινισμένο)
200 γρ. αλεύρι σίκαλης (κοσκινισμένο)
35 γρ. μπέικιν πάουνερ
350 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ. στήθος κοτόπουλο βρασμένο κομμένο σε κύβους.

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε τα υλικά του μίγματος Α' στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μίγμα.

Προσθέτουμε στο μίγμα Α' σιγά - σιγά τα υλικά του μίγματος Β' μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και αφρατέψουν τα μίγματα Α'+Β'.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αφαιρούμε το φτερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά του μίγματος Γ' λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με τρυπητή μεταλλική κουτάλα αργά, κυκλικά με απαλές κινήσεις, ώστε να μην "πέσει" όλο το μίγμα της πίτας.

Παίρνουμε ένα ταψάκι μακρόστενο, το οποίο βουτυρώνουμε ελαφρώς και γεμίζουμε με μίγμα μέχρι τα ? του ύψους του. Φροντίζουμε η επιφάνειά του να είναι επίπεδη.

Τοποθετούμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο άμεσα στους 170oCγια 35-40 λεπτά περίπου.

Αφού βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, την αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέσα στο ταψί της, γυρνώντας συγχρόνως το ταψί στο πλάι ώστε να μην υγρανθεί εσωτερικά η πίτα.

Σημείωση
Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε να γίνει σωστά η ομογενοποίηση του μίγματος.
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή