ΑΛΜΥΡΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΣΑΝ - ΜΙΧΑΛΗ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

Α'Μίγμα
400 γρ. βούτυρο φρέσκο
200 γρ. κρέμα τυριού
13 γρ. αλάτι ψιλό
10 γρ. άνηθος ψιλοκομμένος
60 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
7 γρ. πιπέρι κόκκινο
Β' Μίγμα
500 γρ. αυγά
100 ml γάλα φρέσκο
100 ml κρασί αρετσίνωτο
Γ' Μίγμα
1 κιλό αλεύρι μαλακό
60 γρ. μπέικιν πάουντερ
600 γρ. τυρί Σαν - Μιχάλη τριμμένο
200 γρ. πράσινες ελιές κομμένες στα τέσσερα.
100 γρ. γαλοπούλα, φέτες κομμένες καρέ

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε τα υλικά του μίγματος Α' στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μίγμα.

Προσθέτουμε στο μίγμα Α' σιγά - σιγά τα υλικά του μίγματος Β' μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και αφρατέψουν τα μίγματα Α'+Β'.

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αφαιρούμε το φτερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά του μίγματος Γ' λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με τρυπητή μεταλλική κουτάλα αργά, κυκλικά με απαλές κινήσεις, ώστε να μην "πέσει" όλο το μίγμα της πίτας.

Παίρνουμε ένα ταψάκι μακρόστενο, το οποίο βουτυρώνουμε ελαφρώς και γεμίζουμε με μίγμα μέχρι τα ? του ύψους του. Φροντίζουμε η επιφάνειά του να είναι επίπεδη.

Τοποθετούμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο άμεσα στους 170oCγια 35-40 λεπτά περίπου.

Αφού βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, την αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέσα στο ταψί της, γυρνώντας συγχρόνως το ταψί στο πλάι ώστε να μην υγρανθεί εσωτερικά η πίτα.

Σημείωση
Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε να γίνει σωστά η ομογενοποίηση του μίγματος.
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή