ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΑΝΕΒΑΤΟ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι σκληρό, κοσκινισμένο
15 γρ. αλάτι ψιλό
200 ml Ελαιόλαδο
350 ml Νερό
50 ml ούζο
10 ml Ξύδι
Για τη γέμιση
200 ml Γάλα φρέσκο
20 γρ. Βούτυρο
15 γρ. Σιμιγδάλι χονδρό
20 γρ. Κορν φλάουερ
600 γρ. τυρί ανεβατό
150 γρ. Αυγά
5 γρ. Πιπέρι άσπρο
10 γρ. Αλάτι
100 γρ. μανιτάρια άσπρα κομμένα σε φέτες
Τρόπος παρασκευής
Τοποθετούμε όλα τα υλικά της ζύμης μέσα στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15'.

Βράζουμε το γάλα με το βούτυρο. Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μία κουτάλα τεφλόν μέχρι να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και κρυώνουμε ελαφρώς το μίγμα. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ με το φτερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, χτυπώντας μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του μίγματος.

Ανοίγουμε το φύλλο σε πάχος 3 χιλ. περίπου, αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια του φύλλου, γεμίζουμε με τη φάρσα το φύλλο και τυλίγουμε σε μικρά τυροπιτάκια. Τέλος, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 ?C για 30 λεπτά.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή