ΠΙΡΟΣΚΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

Α' Μίγμα
40 γρ. μαγιά νωπή
5 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. αυγά
140 γρ. βούτυρο φρέσκο ευρωπαϊκό
50 ml γάλα φρέσκο
250 ml νερό
1 κιλό αλεύρι σκληρό (κοσκινισμένο)
12 γρ. αλάτι ψιλό
Β`Μίγμα
250 γρ πατάτες βραστές
400 γρ φέτα π.ο.π.
2 γρ πιπέρι λευκό

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά του μίγματος Α' μέσα στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προκύπτει μια μαλακή αφράτη ζύμη.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 περίπου λεπτά.

Στη συνέχεια τη χωρίζουμε, κόβοντάς τη σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια.

Ενώνουμε τα υλικά του β' μίγματος.

Ανοίγουμε τη ζύμη πατώντας με την παλάμη του χεριού μας το κάθε μπαλάκι. Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης τη γέμιση από το β' μίγμα. Ομογενοποιούμε τα υλικά και σχηματίζουμε μπαλάκια, τα οποία κλείνουμε στο εσωτερικό της ζύμης.

Τοποθετούμε σε ζεστό περιβάλλον και αφήνουμε τη σχηματοποιημένη ζύμη με τη γέμιση να φουσκώσει στο διπλάσιο του αρχικού της όγκου περίπου.

Τοποθετούμε σε φριτούρα ζεστή (180?C) και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα μελί χρώμα. Τα βγάζουμε με κουτάλα αράχνη και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή