ΨΩΜΟΤΥΡΟΜΑΤΖΟΥΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΜΠΑΤΖΟΣ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

600 γρ. αλεύρι σκληρό
400 γρ. αλεύρι σκληρό ολικής αλέσεως
200 γρ. πατάτες βρασμένες καλά (κρύες)
30 γρ. μαγιά νωπή
15 γρ. αλάτι ψιλό
20 γρ. ζάχαρη
70 ml ελαιόλαδο
7 γρ. δενδρολίβανο
150 ml νερό
250 γρ. τυρί (Μπάτζος)

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός του τυριού Μπάτζος και του αλατιού στον κάδο, και τα χτυπάμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Προσοχή: προσθέτουμε το τυρί Μπάτζος και το αλάτι στα 4 τελευταία λεπτά του ζυμώματος.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.

Κόβουμε και ζυγίζουμε τεμάχια των 50 γρ.

Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια ή διάφορα άλλα σχήματα και βάζουμε στην επιφάνειά τους - αφού πρώτα τα ψεκάσουμε με νερό - σουσάμι ασπρόμαυρο, παπαρουνόσπορο ή διάφορους άλλους σπόρους.

Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε μία λαμαρίνα με ριζόχαρτο και τα βάζουμε στη στόφα να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί περίπου ο όγκος τους.

Τέλος, ψήνουμε στους 180°C για 25-30'λεπτά περίπου.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή