ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

1 κιλό αλεύρι σκληρό
25 γρ. μαγιά νωπή
10 γρ. ρίγανη
100 ml ελαιόλαδο
5 γρ. ζάχαρη
7 γρ. αλάτι ψιλό
2 γρ. πιπέρι άσπρο
300 γρ. φέτα τριμμένη, ξαλμυρισμένη
450 ml νερό

Τρόπος παρασκευής

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός τη φέτα και το αλάτι στον κάδο του μίξερ με το γάντζο και τα χτυπάμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Προσοχή: προσθέτουμε τη φέτα και το αλάτι στα 4 τελευταία λεπτά του ζυμώματος.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά περίπου.

Κόβουμε και ζυγίζουμε τεμάχια των 120 γρ.

Ανοίγουμε με τον πλάστη μακρόστενα σχήματα. Προσθέτουμε στην επιφάνεια του κάθε τυρόψωμου λίγη έξτρα τριμμένη φέτα και λίγο ελαιόλαδο με ρίγανη.

Τοποθετούμε τα τυρόψωμα σε μία λαμαρίνα με ριζόχαρτο και τα βάζουμε στη στόφα να φουσκώσουν, μέχρι να διπλασιαστεί περίπου ο όγκος τους.

Τέλος ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά περίπου.

Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή