ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ

CheeseNet - Greek cheese recipe photo

Υλικά

150 γρ Κατίκι Δομοκού
50 γρ φρέσκα φύλλα σπανάκι
50 γρ πικάντικη ρόκα
100 γρ ξεφλουδισμένη ντομάτα, μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο και ξύδι
10 γρ κάπαρη
60 ml ελαιόλαδο
5 ml ξύδι (1 μικρό κουταλάκι)
1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Λίγοι κόκκοι μαύρου πιπεριού

Τρόπος παρασκευής

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε για λίγα δευτερόλεπτα την ντομάτα σε ζεματιστό νερό, αφού την έχουμε χαράξει, ώστε να μπορέσουμε να την ξεφλουδίσουμε εύκολα. Την τεμαχίζουμε σε μεγάλους κύβους και τη μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο και ξύδι για 20 περίπου λεπτά. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο σαλάτας τα φύλλα του σπανακιού και τη ρόκα και ανακατεύουμε. Ρίχουμε τη μαριναρισμένη ντομάτα, και στην κορυφή εναποθέτουμε το Κατίκι Δομοκού. Γαρνίρουμε με την κάπαρη. Τεμαχίζουμε το κουλούρι Θεσσαλονίκης σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε περιφερειακά του πιάτου μας. Τέλος, περιχύνουμε με παρθένο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένους κόκκους μαύρου πιπεριού.
Εκτυπώστε αυτή τη σελίδα | επιστροφή